Elöverkänsligas Riksförbund

- tillsammans blir vi starkare

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Ny hemsida: eloverkanslig.org

Elöverkänsligas Riksförbund har en ny hemsida som även har en ny adress: eloverkanslig.org

Den gamla sidan kommer finnas kvar så länge som här finns användbar information, som inte finns på den nya hemsidan.

 

UPPROP: Stoppa rivningen av vårt fasta telenät - nu över 22 000 röster!

Elöverkänsligas Riksförbunds namninsamling om att stoppa rivningen av det fasta telenätet fortsätter i en andra fas. Vi lämnade in listor med nästan 14 000 påskrifter till regeringskansliet i maj, men opinionstrycket behöver öka.
Hjälp oss att sätta stopp för denna oansvariga förstörelse av infrastruktur genom att samla in fler nya namn!

Läs mer...
 

Ohälsotalen stiger i takt med utbyggnad/användning av trådlös teknik

Socialförsäkringsminister Ulf Kristensson är oroad. ”Under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet ökade sjukfrånvaron i Sverige kraftigt. Under samma tid skedde även en förskjutning i de diagnoser som orsakade sjukfrånvaron på så sått att andelen psykiska diagnoser ökade betydligt.”

Psykisk ohälsa har identifierats som ett av vår tids stora folkhälsoproblem av bl.a. OECD. Nu uppdrar regeringen åt ISF (Inspektionen för socialförsäkringen) att genomföra en analys av sjukförsäkringens utformning och tillämpning avseende psykiska diagnoser.

Läs mer...
 

Debatt: Skydda människor – inte mobilindustrin

Europarådet och Europeiska Miljöbyrån, EEA (ett EU-organ) liksom WHO:s cancerforskningsinstitut IARC drar helt andra slutsatser om mobilstrålningens hälsorisker än SSM, och rekommenderar försiktighet... Läs mer på Trelleborgs Allehanda

 

UK: Struntar vi i farorna med mobiltelefoner?

1996 fick Nick Whitfield, försäljningschef från Wigan sin första mobiltelefon av företaget. "Den introducerades som en trevlig, gosig vän. Alla dina kompisars kontaktuppgifter fanns i den. Den var alltid i fickan eller tryckt mot örat", säger han. Men efter en kort tid började sexbarnspappan Whitfield, som då var närmare 40, drabbas av fruktansvärd huvudvärk... Läs mer i The Telegraph (på engelska) här

 


Sida 1 av 17